top of page

חינוך 2.0 – יעקב הכט

אלווין טופלר מתאר את המושג "יצרכן" (Prosumer) שילוב של המילים יצרן וצרכן ,מונח שנוצר על מנת לתאר גורם כלכלי חדש, של צרכן שגם משתתף בייצור  השירות או המוצר שהוא צורך. מונח זה קיבל תאוצה ניכרת בשל מהפכת הרשתות החברתיות - WEB 2.0, שהפכה את סוגיית העלאת התכנים לאינטרנט והפצתם בקרב אחרים לקלה ונגישה מאי פעם. מהפכה זו עומדת בבסיסם של ארגונים רבים (Airbnb Uber, Etsy  ואחרים) המהווים את הכלכלה החדשה הצומחת כעת מול עיננו.

ההרצאה תעסוק בהשפעתה של מהפכה זו על החינוך ועל השאלה כיצד חינוך 2.0 אמור להיראות.

 

 

מעבדת החדשנות החינוכית – יעקב הכט

איך מובילים חדשנות במערכת החינוך?

איך רעיון "נולד" ומתפתח?

איך יוצרים "סיפור" שמתאר את מה שאנו עושים?

איך "הסיפור" מניע מעשים?

איך המעשים הופכים לוויראליים ו"מדביקים"?

איך חדשנות הופכת לברת קיימה לאורך זמן?..

ההרצאה תענה על כל אלו דרך תיאור ההתנסות של "ערי חינוך" במשך השנתיים האחרונות, בהפעלת עשרות "מעבדות חדשנות" - מודל המבוסס על רעיון INNOVATION-LAB שפועל כיום בארגונים אקדמיים ועסקיים ברחבי העולם.

 

 

סוד היזמות החינוכית – רועי ציקורל ומיכאל שורפ

האם ניתן ליצור קורס מקוון שבו התוכן מתאים את עצמו לצופה? איך נראה קורס המאפשר לכל לומד ולומדת ללמוד מה שמעניין אותם, בקצב שלהם ובהיקף שרלוונטי בעבורם? מה קורה כשהופכים חווית למידה און ליין לחוויה אינטראקטיבית שהופכת את הלומד למשמעותי ומשפיע?

בשנתיים האחרונות התבצע בישראל ניסוי פורץ דרך בקנה מידה עולמי שלא רק מציע חווית למידה אינטראקטיבית המתאימה את תוכן הלמידה ללומד, אלא גם מעניק למורות ומורים התנסות מעשית בעולם היזמות במטרה לאפשר להם להפוך את החלומות החינוכיים שלהם לפרויקטים אמיתיים

במסגרת ההרצאה תינתן לצופים הצצה לפיילוט ראשון מסוגו שהתקיים בישראל, המציג מודל אפשרי לאיך יכולים להיראות קורסים מקוונים בעתיד הלא רחוק. את ההרצאה יעבירו שניים מהשותפים לניסוי - מיכאל שורפ ורועי ציקורל, יזמים המתמחים בטכנולוגיה, ניו מדיה ושילוב כלים מעולמות אלה בעולם החינוך.

 

 

How2MOOC - מודל ערי חינוך ללמידת MOOC - ליה מאור בקר

מהפכת ה-MOOC – Massive Open Online Courses משנה במהירות את עולם הלמידה. כל אחד יכול ללמוד כל דבר ובכל מקום. ובכל זאת, מסתבר שלא תמיד פשוט להתמודד לבד עם קורסים מתקדמים בשפה זרה. 

בישראל התרחשה פריצת דרך משמעותית בתחום. זאת בעקבות פיתוח מודל How2MOOC ע"י ארגון ערי חינוך, העושה שימוש במודל הנבחרת, שיטת הכיתה ההפוכה, וכלי מדיה חברתית. 

בשלוש השנים האחרונות, כ-2,500 תלמידים ברחבי הארץ סיימו בהצלחה קורסי MOOC ממיטב האוניברסיטאות בעולם דרך השימוש במודל How2MOOC. הלמידה במודל מדגישה את מרכיב ה"אוף ליין" בנוסף ל"און ליין". המפגש האנושי, הקשר ועבודת הצוות בין התלמידים, עומדים במרכז. מעבר לידע האקדמי המעודכן והמהימן שהתלמידים מקבלים, הם גם רוכשים מיומנויות חשובות לחיים, מיומנויות עבודה בצוות, מתן פידבק, פיתוח והבניית ידע ועוד. המורה הופך ל"MOOCster", כלומר לא עוד "מעביר ידע" אלא "מנהל ידע". ההרצאה תתאר איך זה עובד ותתמקד בסיפורים מרתקים מהשטח.

 

 

מודל הנבחרת - ברוך רז ואמרי אביטן

לקבוצת נבחרת יש רק שני כללים:

  1. כולם לומדים, כולם מלמדים

  2. לקבוצה מטרה משותפת ומדידה

בהרצאה יסופר על מסע הפיתוח של מודל הנבחרת במשך חמש שנים ברחבי הארץ, ויובאו סיפורים מרתקים מהשטח המדגימים כיצד גישת הנבחרת "מעיפה" את הפדגוגיה לגבהים ומתאימה לכל מסגרת או תחום.

 

 

עיצוב סביבות למידה - מעין זוהר

המציאות סביבנו השתנתה באופן דרמטי בעשורים האחרונים, אך יש מקום אחד שקפא מלכת - מרחבי הלמידה. הם נותרו על פי רוב כפי שהיו מזה עשרות רבות של שנים.

כיום מתקיים שיח חדש בין מחנכים לאדריכלים ומעצבים, שמטרתו להניע שינוי במרחבי הלמידה בישראל.

תהליך שינוי מרחבי הלמידה נשען על שלושה שותפים:

מורה - מנחה פדגוגי/ת – מעצב/ת

שילוב זה מאפשר יצירת שינוי משמעותי, עמוק ופורץ דרך, תהליך הוליסטי של יצירת מרחבי למידה המתאימים לעקרונות הפדגוגיים החדשים, ומפתחים בלומד כישורים לחיים במאה ה-21.

ההרצאה תעסוק במודל ערי חינוך לעיצוב מרחבי למידה. מודל הפורט תשעה עקרונות ליצירת מרחב למידה המקדם ומקיים פדגוגיה חדשה. כמו כן יובאו סיפורים מהשטח המתארים את השינוי המרתק המתרחש כיום בסביבות למידה ברחבי הארץ.

 

 

"Learning for life, not for exams” - מייקל טאגרד, כפר הנוער פאבורגגננס, דנמרק

סיפור משנתו החינוכית של כפר הנוער הדוגל בחינוך הומניסטי המכין לחיים ולא לבחינות.

 

 

גוונים - חינוך אחר ברמת הגולן - מיכל מינרבו

סיפור מסעם המשותף של כמה אנשי חינוך שהחליטו לפרוץ את מרחבי הלמידה המוכרים כדי ליצור מהלך חדש של למידה משמעותית -המרחב הפיסי, המרחב הפדגוגי, מרחב הזמן, המרחב הדיסציפלינארי, כולם השתנו ויצרו עבור המורים והתלמידים מרחב חדש ושונה. בנוסף, נעטף המעשה החינוכי בשיח שחרית של בוקר ושיח אסיף בסופו של יום, פיתוח פרקטיקות של הערכה מותאמת לפדגוגית גוונים, הכשרת מחנכים, ובחירה. בחירה של התלמידים ובחירה של המורים, יום יום מחדש בחינוך משמעותי.

הרצאות

bottom of page